Naar overzicht

Lastige gevallen

Op internet kun je last hebben van lastige gevallen. Soms word je lastig gevallen met als doel om je te benaderen voor seks, maar je kunt ook last hebben van een stalker of gediscrimineerd worden. Ook andere ervaringen kunnen lastig zijn.

Je vindt hier hulp en informatie om je probleem snel op te lossen.

Een onbekende

Soms ontmoet je iemand online waar je helemaal niet meer vanaf komt. Iemand die je maar blijft lastigvallen en bijvoorbeeld vervelende (seksuele) vragen en berichten blijft sturen. Soms leidt dit zelfs tot online bedreigingen.

Meer informatie

Nep modellenbureau

Het is natuurlijk super als je een berichtje krijgt van een modellenbureau of scout die in jou ‘Holland’s Next Top Model’ zien. Maar laat je niet te snel verleiden. Want er zijn nepscouts en nep modellenbureaus actief die er alleen maar op uit zijn om zoveel mogelijk inschrijfgeld te verzamelen of je willen verleiden tot het maken van naaktfoto’s.

Meer informatie

Stalking

Een stalker is iemand die je achtervolgt, je in de gaten houdt of je voortdurend lastigvalt. Dat kan op straat, maar ook online of via je smartphone. Als iemand je voortdurend belt, sms’t en/of berichten stuurt via WhatsApp, Snapchat of Instagram, terwijl je aangeeft dat je dit niet wilt, dan is dit stalking.

Meer informatie

Foto- en videomisbruik

Foto’s en video’s waarop jij zichtbaar bent, kunnen misbruikt worden. Bijvoorbeeld om een nepprofiel mee aan te maken of om je te chanteren met een naaktfoto- of video waarop je te zien bent. Soms worden beelden waarop je staat ook voor ‘de grap’ bewerkt en online gezet.

Meer informatie

Online challenges

Je vrienden dagen je uit om mee te doen aan een zogenaamde online challenge. Een spel waarbij je iets extreems moet doen. Wat doe jij?

Meer informatie
Naar overzicht